Catalogus & webwinkel

Emo's Labyrint

Prijs:
€ 24,90
In het jaar 1211 schenken de parochianen
van Wierum hun kerk aan Nijeklooster. De bisschop van Munster mengt zich echter in de zaak, maakte de schenking geheel ten onrechte ongedaan.

Beschrijving

In het jaar 1211 schenken de parochianen van Wierum hun kerk aan Nijeklooster. De bisschop van Munster mengt zich echter in de zaak, maakte de schenking geheel ten onrechte ongedaan, veroordeelt de proost en monniken en wilde de kerk bij zijn bisdom inlijven. Proost Emo van Nijeklooster is diep verontwaardigd over zoveel onrecht.

Hij reist midden in de winter naar Rome om zijn recht te gaan halen bij de paus en raakt ongewild betrokken bij de grote politieke problemen van zijn tijd, de kruistochten, de oorlog tegen de Saracenen, de strijd om de Duitse keizerskroon en de problemen rond de keizer van Constantinopel. Ondanks alle tegenslagen houdt Emo vol en krijgt in Rome uiteindelijk gelijk. Maar op de terugweg blijkt de pauselijke bul gestolen. Alle moeite lijkt voor niets te zijn geweest en Emo stort in...

Emo’s Labyrint is een historische thriller gebaseerd op de kroniek die de proost en latere abt heeft geschreven over zijn bijzondere reis en over de verwikkelingen van zijn klooster. Een meeslepend avontuur vol intriges van een van de meest bijzondere geestelijken uit de historie van Groningen.

Kijk voor informatie ook op www.emoslabyrint.nl (deze link opent een nieuw venster in uw browser).


U kunt 'Emo's Labyrint' , gesigneerd, voorzien van een abt Emo stempel, een abt Emo leeslint en eventueel een korte tekst aanschaffen als u € 24,90 overmaakt op rekening 4692386 t.n.v. Uitgeverij Penningboek, Haren. Vergeet niet naam en adres te vermelden naar wie het boek verzonden moet worden.

 

 

 


ISBN 978 90 816099 1 3